Výběr správných potravin
Převažovat by měly potraviny „živé“, vyrobené samotnou přírodou bez pomoci člověka.
Konzumovat nejlépe bez tepelné úpravy.
Ne polotovary a rychlé občerstvení, se kterými se v poslední době roztrhl pytel.
Šetří možná čas, ale v žádném případě ne vaše zdraví!
Jednou ten „ušetřený čas“ bude chybět v podobě zkrácených let, a to ještě ve špatné kondici.
Naopak je potřeba si na jídlo samotné i na jeho přípravu vyhradit dostatek času.
Jíst pomalu a vědomě.
Ne při televizi, ne při novinách.
Čerstvé jídlo obsahuje biofotony - nakumulovanou energii ze slunce.
Pochopitelně čerstvé, technologicky nezpracované, potraviny se rychle kazí.
Nakupte si tedy jen to, co brzy spotřebujete.
S tím, jak budete konzumovat stále více skutečných potravin, které vyrobila příroda bez pomocí člověka a budete je jíst vědomě, budete moci postupně snižovat množství přijímané potravy.
Nejdříve zmenšujte porce a pak snižte počet jídel za den, vaše zdraví tím získá, vitalita přijde s ním.
Podívejte se na tento strhující rakouský dokumentární film, který ukazuje způsoby, jak jíst méně a méně.
Sacharidy (obiloviny, pečivo, těstoviny, jednoduché cukry v podobě sladkostí) nahraďte správnými tuky, třeba olivovým a tuky z ořechů či luštěnin.
Jsou velmi zdravé a důležité pro tělo.
Pokud sacharidy, pak ovoce čerstvé a sušené.
Vždy konzumovat spolu s ořechy nebo semeny a zásadně jen dopoledne.
Maso je mrtvola na talíři.
Mléko a mléčné výrobky také vyřadit.
Tipů pro živou stravu neboli jinak RAW najdete na internetu dostatek.
12. rada
Stáhnout všech 15 rad jako pdf