11. rada

Výběr správných potravin

Převažovat by měly potraviny „živé“, vyrobené samotnou přírodou bez pomoci člověka.

Konzumovat nejlépe bez tepelné úpravy.

Ne polotovary a rychlé občerstvení, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. 

Šetří možná čas, ale v žádném případě ne vaše zdraví! 

Jednou ten „ušetřený čas“ bude chybět v podobě zkrácených let, a to ještě ve špatné kondici. 

Naopak je potřeba si na jídlo samotné i na jeho přípravu vyhradit dostatek času.

Jíst pomalu a vědomě.

Ne při televizi, ne při novinách.

Čerstvé jídlo obsahuje biofotony - nakumulovanou energii ze slunce. 

Pochopitelně čerstvé, technologicky nezpracované, potraviny se rychle kazí.

Nakupte si tedy jen to, co brzy spotřebujete.

S tím, jak budete konzumovat stále více skutečných potravin, které vyrobila příroda bez pomocí člověka a budete je jíst vědomě, budete moci postupně snižovat množství přijímané potravy.

Nejdříve zmenšujte porce a pak snižte počet jídel za den, vaše zdraví tím získá, vitalita přijde s ním.

Podívejte se na tento strhující rakouský dokumentární film, který ukazuje způsoby, jak jíst méně a méně.

Sacharidy (obiloviny, pečivo, těstoviny, jednoduché cukry v podobě sladkostí) nahraďte správnými tuky, třeba olivovým a tuky z ořechů či luštěnin. 

Jsou velmi zdravé a důležité pro tělo. 

Pokud sacharidy, pak ovoce čerstvé a sušené

Vždy konzumovat spolu s ořechy nebo semeny a zásadně jen dopoledne. 

Maso je mrtvola na talíři. 

Mléko a mléčné výrobky také vyřadit.

Tipů pro živou stravu neboli jinak RAW najdete na internetu dostatek.


12. rada

Stáhnout všech 15 rad jako pdf